Acțiune de weekend a poliției la Milișăuți, Solca și Cajvana. Au fost aplicate amenzi în valoare de 5.430 lei


Intră acum și în grupul de

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii suceveni au organizat o acțiune pentru  prevenirea accidentelor rutiere, pe teritoriul de competență al polițiilor orășenești Milișăuți, Solca și Cajvana.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 109 automobile, iar 28 conducători auto au fost testați alcoolscopic.

Astfel, au fost constatate șase infracțiuni rutiere, din care trei fiind conducerea fără permis, iar celelelate trei – conducerea unui automobil ne neînmatriculat.

Unul dintre șoferi a reușit să se încadreze în ambele categorii. Mai exact, sâmbătă seara, pe raza orașului Cajvana a fost identificat un localnic de 58 de ani care conducea un tractorul agricol marca FIAT. În urma verificărilor s-a constat că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar remorca pe care o tracta nu era înmatriculată.

Astfel, conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de „conducere fără permis” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Totodată, au fost aplicate 20 de amenzi în valoare totală de 5.430 lei. Din ele, 19 amenzi au fost aplicate în urma contravențiilor privind circulația rutieră, iar una privind apelarea abuziva la 112.

De asemenea, polițiștii au reținut un certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare, iar pe lângă asta au indisponibilizat un automobil.

Mai concret, polițiștii au indisponibilizat în parcarea de la sediul P.O. Solca un Ford Focus, proprietarul căruia, un bărbat de 55 de ani din oraș Vicovu de Sus a fost prins conducând pe raza orașului Solca, deși avea inspecția tehnică expirată. Astfel, pe lângă indisponibilizare, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 435 lei, i s-au ridicat plăcuțele cu nr. de înmatriculare și i s-a reținut certificatul de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de