Un bărbat din Gura Humorului s-a ales cu dosar penal cu patru capete de acuzare. El a acroșat cu o autoutilitară un biciclist, a fugit de la locul faptei și a încercat să șteargă urmele accidentului


Intră acum și în grupul de

În dimineața zilei de luni, un bătrând de 77 de ani din Gura Humorului, în timp ce conducea bicicleta pe str. Ciprian Porumbescu din localitate, a fost acroșat de un autoturism. Biciclistul a căzut pe partea carosabilă suferind mai multe leziuni corporale.

Mai târziu, la spital, bătrânul a fost diagnosticat cu „excoriaţii multiple, plagă contuză occipitală, traumatism toraco-abdominal, contuzie umăr drept, fractură humerus stâng”, fapt pentru care a rămas internat.

FOTO: someseanul.ro

După comiterea accidentului, conducătorul autovehiculului a părăsit locul faptei. În urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a aflat că mașina implicată în accident era o autoutilitară, probabil aparținând unui localnic de 29 de ani, care domiciliază în apropierea locului accidentului.

Acesta însă nu a fost de găsit la locuința sa. Ulterior însă, după amiază, atât vehiculul cât și proprietarul au fost identificați în gospodăria unui bărbat din comuna Păltinoasa. Bărbatul a recunoscut implicarea sa în accident.

Autoutilitara prezenta urme de accident, având avarii în partea din faţă, respectiv capota motorului zgâriată pe şi îndoită deasupra farului drept, iar parbrizul spart.

La sosirea organelor de poliţie s-a constatat faptul că asupra autoutilitarei deja se efectuau lucrări de schimbare a parbrizului spart, în sensul că cele două ştergătoare şi elementele de caroserie din material plastic care fixează parbrizul erau demontate, acestea fiind identificate pe banchetă în interiorul autoutilitarei, unde, de altfel, au fost identificate şi unelte artizanale pentru demontarea parbrizului, constând dintr-o sârmă specială din oţel inoxidabil prevăzută cu două mânere improvizate din două şurubelniţe, iar lângă autoutilitară a fost identificat şi un parbriz nou, toate acestea cu intenţia de a şterge urmele infracţiunii.  

De asemenea, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, având calitatea de suspect, și introdus în C.R.A.P.  Suceava.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi ştergere urmelor accidentului fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.


Intră acum și în grupul de