Peste 650 de persoane au ajuns la UPU Suceava după ce au fost mușcate de căpușe


Intră acum și în grupul de

Peste 650 de persoane cu vârste cuprinse între 0 şi 90 de ani s-au prezentat în primele şapte luni ale acestui an la UPU Suceava pentru îngrijiri medicale după ce au fost muşcate de căpuşe.

Potrivit reprezentanţilor UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, de la începutul acestui an şi până la sfârşitul lunii iulie, 664 de persoane care au fost muşcate de căpuşe au primit îngrijiri medicale în spitalul sucevean.

Din totalul pacienţilor cu plăgi muşcate de căpuşe, 316 s-au prezentat la UPU Suceava în cursul lunii iunie, iar 103 în luna iulie, fără a necesita internarea în spital, vârsta acestora fiind cuprinsă între 0 şi 90 de ani.

Specialiştii recomandă ca în cazul muşcăturilor de căpuşe, persoanele să evite extragerea acestora şi să se prezinte la o unitate medicală unde, după extragerea căpuşei şi toaletarea zonei respective, se administrează vaccin antitetanos şi pacienţii sunt îndrumaţi către secţia de Boli Infecţioase pentru a fi luaţi în evidenţă şi pentru tratament de specialitate, iar în funcţie de zona muşcăturii şi a tipului de căpuşă se efectuează testarea pentru boala Lyme şi atunci când este confirmată boala Lyme se instituie tratament cu antibiotice de lungă durată.

Conform DSP Suceava, în primul semestru al anului 2019, în judeţul Suceava au fost confirmate 7 cazuri de boală Lyme( borelioză) faţă de 32 de cazuri înregistrate în anul 2018.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de