Şefie de caritate la DSP Suceava


Intră acum și în grupul de

Trimisă de pe data de 15 aprilie 2009, luni, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava a ajuns adresa prin care dr. Alexandru Lăzăreanu este eliberat din funcţia de director executiv adjunct medical, încă de luna trecută, pe data de 15 martie, şi „încadrat în funcţia publică de execuţie de consilier clasa 1, grad superior, treapta 1 de salarizare în cadrul DSP Suceava”.

Potrivit adresei Ministerului Sănătăţii (MS), tot începând de luna trecută, din data de 15 martie, dr. Alexandru Lăzăreanu „preia atribuţiunile şi responsabilităţile funcţiei de director executiv al DSP Suceava până la încadrarea postului”.
Data de 15 martie este ziua în care a fost aprobată organigrama instituţiei, însă aceste schimbări nu au fost aduse la cunoştinţa DSP Suceava la acea vreme.

Alexandru Lăzăreanu ocupa atât postul de director adjunct, funcţie obţinută prin concurs, dar şi de director interimar, după ce şefia instituţiei a rămas neocupată.
În aceste condiţii, dr. Lăzăreanu nu mai este director adjunct, dar este în continuare director executiv, în schimb fără indemnizaţia de conducere ce este de 40 la sută.
Adresa primită de la Ministerul Sănătăţii precizează că salariul de bază al lui Alexandru Lăzăreanu este de 1.920 lei şi un spor de vechime de 25 %.

Directorul DSP Suceava spune că acum salariul lui ca şef este mai mic cu vreo 3 milioane de lei vechi faţă de salariul său de bază pe care îl avea ca medic. „Acum am un venit mai mic şi decât al asistentelor de la laboratorul DSP. Se spunea că nu este posibil ca cei cu studii medii să aibă salarii mai mari ca şeful. Uite că la noi se poate”, a spus zâmbind dr. Lăzăreanu.


Intră acum și în grupul de