Elevi talentați din centrele de plasament sucevene au beneficiat de o tabără la Costinești printr-un proiect al Euroactiv

În vara acestui an, Asociația ”Euroactiv” Suceava a realizat Proiectul „Dezvoltarea abilităților pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate și pentru cei instituționalizați” beneficiind de finantarea asigurata de Consiliul Judeţean Suceava, de suportul companiilor S.C. Rocast Nord S.R.L. Suceava, S.C. Romfour Tour S.R.L. Fălticeni, S.C. S & O Group S.R.L. Suceava, S.C. TehnoWorld S.R.L. din Baia, domnul Doru Corneliu Airoaie de la S.C. Adria S.R.L. Suceava, domnul Andrei Gheață de la Global Mutual Assistance S.R.L., S.C. Consuc S.A. Suceava, S.C. Betty Ice S.R.L. Suceava.

În cadrul proiectului, Asociatia „Euroactiv” a organizat tabăra de socializare pentru un grup de elevi deosebiți, cu situații foarte bune la învățătură, instituționalizați, de la Servicii multifuncționale pentru copiii aflați în dificultate din Fălticeni, de la Centrul Alma Mater din Siret, de la Casa de tip familial ”Viaătorii” din Fundu Moldovei.

La această tabără au participat și elevi de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară și de la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava. Elevii de la liceele sucevene și-au achitat cheltuielile de tabără integral, fiind și voluntari ai acestei acțiuni de socializare.

„Pe această cale dorim să mulţumim oamenilor de suflet, care au susținut finanţarea acestui proiect, domnul Bogdan Păstrăv de la S.C. Rocast Nord, domnul Constantin Chiru de la S.C. S & O Group, doamna Gabriela Pavel de la S.C. TehnoWorld din Baia, domnul Doru Corneliu Airoaie de la S.C. Adria S.R.L. Suceava, domnul Andrei Gheață de la Global Mutual Assistance S.R.L., S.C. Betty Ice din Suceava a asigurat înghețata pentru cele 7 zile ale taberei sociale și domnul Andy Stan de la compania Rom Four Tur din Fălticeni”, se arată într-un comunicat al Euroactiv.

Beneficiarii taberei s-au bucurat și de plimbarea cu vaporașul și cu bicicletele din stațiunea Costinești.

Un aport important a venit din partea Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Suceava și de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, care au promovat si efectuat în tabăra socială activitatea de prevenție ”Siguranța în mediul online”, precum și ”Prevenirea absenteismului școlar, a violenței în mediul familial și școlar”, coordonată de domnul comisar șef Ionuț Epureanu de la IPJ. La activitatea de prevenire a participat și doamna inspector școlar prof. Loredana-Mihaela Ceică de la I.Ș.J. Suceava.

Tabăra a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc, Președinte al Asociaţiei Euroactiv Suceava, prof. Romeo-Irinel Bolohan, Vicepreședintele Asociației ”Euroactiv” cu participarea voluntarilor din școlile participante.

Din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a participat doamna Beșleagă Măriuța de la Servicii multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Fălticeni. Îi multumim pentru sprijin și consiliere pentru buna organizare și supraveghere a copiilor din Centrele de Plasament.

„Ținem să mulțumim în mod special sponsorilor care au făcut posibilă participarea copiilor din Centrele de Plasament în Tabăra socială desfășurată la Hotel Tiberius din Costinești, acțiune avizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Copilului Suceava.

Considerăm că tabăra organizată de Euroactiv a fost un succes pentru „Dezvoltarea abilităților pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate și pentru cei instituționalizați””, se mai arată în comunicat.