Anchetă DSP Suceava la Poiana Micului după ce 12 copii din Neamț, aflați într-o tabără, au ajuns la spital cu simptome digestive


Intră acum și în grupul de

Doisprezece copii au ajuns, miercuri, la Spitalul de Urgență Suceava cu simptome digestive. Toți erau cazați într-o tabără din județul Suceava.

Potrivit Lilianei Grădinariu, directorul DSP Suceava, copiii au acuzat dureri abdominale, stare de greață și vărsături, cu simptome ușoare spre medii.

Potrivit sursei citate, starea generală este în prezent bună, iar 11 din ei sunt internați în spital, din care șapte in Secția de Boli infecțioase și patru la Pediatrie.

Copiii erau cazați într-o tabără din Poiana Micului, dar au venit cu mâncare de acasă, pe care și-au pregătit-o singuri.

Copiii au ajuns luni în locația respectivă, iar în seara aceleiași zile, o fetiță din Roman a spus ca se simte rău și a fost luată acasă de către părinți. Ulterior, în cursul zilei de miercuri alți 12 copii au acuzat stare de greață și dureri abdominale, vărsături.

Grădinariu a declarat ca acești pacienți au fost transportați la SJU Suceava pentru investigații medicale și tratament. Ea a spus ca DSP a declanșat o ancheta epidemiologică în vederea stabilirii cauzelor îmbolnăvirii, adăugând că o echipă de inspectori s-a deplasat în cursul serii de miercuri în spațiul în care erau cazați copiii pentru recoltare de probe.

În total, în tabăra respectivă erau 28 de copii și opt adulți din județul Neamț.(L.B.)


Intră acum și în grupul de