Amendă și dosar penal pe numele unui vicovean prins băut la volan, cu un permis de conducere fals


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 24 de ani din oraşul Vicovu de Sus s-a ales cu amendă și dosar penal după ce a prezentat polițiștilor un permis de conducere irlandez fals, fiind totodată băut la volan.

Fapta a avut loc miercuri noaptea, după ce autoturismul tânărului a fost oprit pentru control pe strada Calea Bucovinei din localitate.

Aceasta a prezentat pentru control cartea de identitate, certificatul de înmatriculare, dovada efectuării I.T.P. valabil pe teritoriul României, precum şi permisul de conducere eliberat de autorităţile statului irlandez, de hârtie de culoare roz.

La o atentă examinare a permisul de conducere se constată faptul că aceasta nu prezintă toate elementele de siguranţă specifice permiselor eliberate de către statul irlandez.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că tânărul nu este posesor de permis de conducere.

În același timp, testarea lui cu aparatul alcooltest a arătat un rezultat de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Astfel, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei și pe numele său a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „complicitate la falsul material în înscrisuri oficiale” şi „uzul de fals”.

Amintim că acum o săptămână, un bărbat din comuna Vicovu de Jos de asemenea s-a ales cu dosar penal după ce a prezentat la control un permis de conducere irlandez fals.


Intră acum și în grupul de