Peste 30 de întreprinderi și comercianți din județul Suceava verificate de polițiști într-o acțiune de combatere a faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit

Polițiștii suceveni au desfășurat o acțiune pe raza județului pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit, arată IPJ Suceava.

Astfel, joi, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava a verificat 31 de societăți comerciale, întreprinderi individuale/familiale, persoane fizice autorizate din județul Suceava,

Prin urmare, polițiștii au constat o infracțiune de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Pe lângă asta, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 91.000 lei și s-au confiscat bunuri în valoare totală de 2.082 lei, constând în produse  industriale, articole de îmbrăcăminte, produse agroalimentare, etc.

Polițiștii au mai ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 740 lei, constând în articole de îmbrăcăminte inscripționate cu diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute.