Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminica în județul Suceava. Unul circula cu 125 km/h, iar altul a fost încătușat după ce a devenit agresiv


Intră acum și în grupul de

Mai mulți șoferi, care au urcat la volan în stare de ebrietate, au fost depistați, duminica, în traficul din județul Suceava. Toți s-au ales cu dosare penale.

Printre acești șoferi se numără și un tânăr de 21 de ani din comuna Șerbăuți, care pe lângă faptul că era băut la volan, circula cu o viteză excesivă în localitate.

Mai exact, în noaptea de sâmbătă spre duminică, tânărul a fost prins de radarele polițiștilor circulând cu 125 km/h în localitatea Dărmănești.

Autoturismul tânărului a fost oprit, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, duminică, un bărbat de 48 de ani din Câmpulung Moldovenesc a fost prins băut la volan pe str. Calea Bucovinei din localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, martorii au alertat poliția prin intermediul 112 despre un autoturmis care circula haotic pe DN 2.

Autoturismul a fost interceptat pe raza com. Drăgușeni. La volanul automobilului se afla un bărbat de 49 de ani din comuna Vadu Moldovei.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți acești șoferi au fost ulterior conduși la spital pentru prevalarea probelor în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, pe numele tuturor au fost deschise dosare penale privind comiterea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Pe lângă ei, un alt șofer a fost prins băut la volan, însă acesta a refuzat să treacă controlul pentru stabilirea alcoolemiei, iar din cauza comportamentul său agresiv polițiștii au fost nevoiți să-l imobilizeze.

Bărbatul de 27 de ani a fost oprit pentru control în comuna Zvoriştea.

Acesta a prezentat pentru control documentele personale și ale autoturismului, respectiv carte de identitate eliberată de autorităţile Italiene, certificat de înmatriculare a autoturismului şi poliţa RCA, precizând că nu are asupra sa cartea de identitate şi permisul de conducere.

Întrucât conducătorul auto emana halnă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest la ora 01.08, respectiv 01.09 rezultatele fiind eronat.

Atudoresei  Liviu văzând că este testat cu aparatul etilotest a început să manifeste un comportament repulsiv faţă de  poliţiști şi să nu respecte dispoziţiile acestora.

Întrucât acesta nu s-a calmat s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea acestuia, după care a fost condus la sediul secţiei de poliţie. Aici a fost testat din nou la ora 01.22 rezultatul fiind de 1.22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare bărbatul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde, în prezenţa cadrelor medicale a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


Intră acum și în grupul de