Băuți și fără permis. Doi șoferi au comis accidente în urma cărora au fost răniți oameni și distruse proprietăți


Intră acum și în grupul de

Două accidente similare au avut loc, duminica, în localitățile sucevene. În ambele cazuri șoferii băuți și fără permis au pierdut controlul vehiculelor, iar după asta s-au izbit fie de glisiera metalică de pe marginea drumului, fie de gardul unui imobil.

Ambele accidente s-au produs aproximativ la aceeași oră, respectiv în jurul orei 22:10.

Imagine ilustrativă

Primul caz a avut loc în comuna Baia. Un bărbat de 39 de ani, în timp ce conducea autoturismul pe str. Învățător Gheorghe Onișoru din localitatea, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu glisiera metalică de pe partea dreaptă a drumului, pe care a smuls-o după care a intrat în șanțul din partea dreaptă a drumului.

În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, respectiv a conducătorului auto și a pasagerului. Ambii au fost transportați la Spitalul Municipal Fălticeni, fără a rămâne internați.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe lângă asta, bărbatul nu posedă permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Cel de al doilea caz a avut loc în localitatea suceveană Dumbrăveni.

Un localnic de 23 de ani, aflat la volanul unui autoturism nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu pietriş, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism, ce era parcat în faţa unui imobilul, după care a ricoşat în gardul locuinţei ce aparţine proprietarului mașinii avariate.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la UPU Suceava unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

În urma interogării bazei de date a Poliţiei Române s-a stabilit că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul cu care circula nu figurează ca fiind înmatriculat şi că a fost autorizat provizoriu pentru a fi condus pe drumurile publice în perioada 26.07.2019 – 24.08.2019.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, „conducerea a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”.


Intră acum și în grupul de