Absolvenţii de gimnaziu şi de liceu care au obţinut media 10 la examenele naţionale, beneficiari ai unor stimulente financiare acordate de Guvern

Un număr de 15 absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi cei 5 absolvenţi de liceu cu media 10 la Bacalaureat din judeţul Suceava urmează să beneficieze de stimulente financiare în valoare de 1000 de lei, respectiv de 3000 de lei.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, în data de 27 august 2019, în ședința de Guvern s-a adoptat hotărârea potrivit căreia  fiecare elev cu media 10 la EN VIII va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat va primi 3.000 de lei.

Sursa citată menţionează că lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației Naționale.

“Susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de Guvern în acord cu Programul de guvernare, document care, în Capitolul Politici în domeniul educației, prevede măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. În același timp, Guvernul României și-a asumat responsabilitatea asigurării creșterii accesului la educația de calitate pentru toți elevii și studenții”, precizează MEN într-un comunicat de presă.

De menţionat este că la nivel naţional sunt 459 de absolvenți de gimnaziu care au încheiat cu media 10 Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) și 235 de liceeni care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2019 (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv).

(L.B.)