La USV va avea loc, în premieră, o conferință medicală internațională în cooperare cu Universitatea de Medicină din Cernăuți

În premieră, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava se va organiza o Conferința Medicală Româno-Ucraineană, intitulată „Aerul nu are frontiere. Plămânii sănătoși sunt cheia prosperității națiunii”.

Evenimentul va avea loc pe 20 Septembrie 2019, în Aula corp E a universității sucevene.

Manifestarea face parte din programul de lucrări dedicate educației medicale continue în Pneumologie, fiind organizată sub egida Societății Române de Pneumologie (SRP) și a Colegiului Medicilor Suceava, în parteneriat cu Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea de Medicină din Cernăuți.

Conferința își propune să aducă în atenția specialiștilor din cele două țări seria prezentărilor de caz și a temelor de actualitate privind diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pulmonare și al maladiilor conexe, pentru a răspunde cerințelor actuale privind asigurarea și îmbunătățirea permanentă a calității actului medical.

De asemenea, pe 21 septembrie, tot la USV se va ține Cursul EPACTT (European Accredited Curriculum on Tobacco Treatment).

Cursul este organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” București, a Societății Române de Pneumologie (SRP), a Colegiului Medicilor Suceava și a Rețelei europene pentru prevenirea fumatului și tutunului (ENSP, Buxelles).

După finalizarea cu succes a celor opt module ale cursului, participanții vor primi un certificat de absolvire. Materialele de curs cuprind toate domeniile de tratare a dependenței de tutun, programul oferind profesioniștilor din domeniul sănătății cele mai noi practici bazate pe dovezi care pot fi utile în consilierea și tratamentul renunțării la fumat.

Participarea la ambele evenimente va fi certificată și creditată E.M.C. din partea Colegiului Medicilor din România.

Plata taxei de participare la Conferință (50 lei) și Curs (150 lei) poate fi efectuată în contul Societaţii Române de Pneumologie sau la secretariatul evenimentului. Participanții care doresc să ia parte la ambele evenimente vor achita o taxa unică de 150 Ron.

Informații suplimentare se pot obține accesând www.srp.ro, iar pentru înscrieri vă așteptăm cu mesaje la adresa contact@herman-medical.ro sau la numărul de telefon 0731 333 220.