Focuri de armă pe segmentul de frontieră sucevean și captură a mii de pachete cu țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră suceveni au fost nevoiți să tragă focuri de avertisment în timp ce urmăreau contrabandiști în apropierea localității Straja.

Cu toate acestea, transportatorii de țigări au reușit să fugă în Ucraina, dar și-au abandonat marfa, recuperată de polițiști, respectiv aproape 4.000 pachete cu țigări, în valoarea de 46.500 lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, miercuri, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea  au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 46.500 lei.

Întreaga cantitate de ţigăria fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, respectiv a documentării întregii activități infracționale.