Polițiștii suceveni i-au „vânat” din nou pe transportatorii ilegali de persoane. Mai multe mașini au fost indisponibilizate


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului Rutier Suceava în cooperare cu inspectorii Registrului Auto Român Suceava au efectuat joi o acțiune pe DN 17 pentru depistarea și sancționarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie  și a celor autorizați în transportul de persoane care nu respectă legislația în vigoare.

În urma acțiunii au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.185 lei. Pe lângă asta, au fost ridicate nouă certificate de înmatriculare.

De asemenea, șase autovehicule au fost indisponibilizate și au fost confiscate bucuri în valoare de 1.400 lei, constând în material lemnos transportat ilegal.

Printre pirații rutieri depistați se numără și un bărbat de 27 de ani din județul Botoșani, care efectua transport internațional de persoane pe traseul România-Belgia, fără a deține o licență de transport și copie conformă eliberată pentru tipul de transport pe care-l efectua.

În cauză s-a dispus reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, conducătorul auto fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 lei. Totodată s-a dispus și măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportul de persoane pentru o perioadă de șase luni.

De asemenea, un bărbat de 53 de ani din comuna Frătăuții Vechi a fost depistat de polițiști în timp ce efectua transport internațional de persoane pe traseul România-Italia, fără a deține o licență de transport și copie conformă eliberată pentru tipul de transport pe care-l efectua.

La fel ca și în cazul anterior, bărbatul a fost amendat cu 1.000 lei, i s-au reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare, iar pe lângă asta i-a fost suspendat dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportul de persoane pentru o perioadă de șase luni.


Intră acum și în grupul de