Accident de muncă la Pojorâta. Un bărbat a fost lovit în cap de o piesă desprinsă în timp ce repara un automobil


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a suferit un traumatism c cranio-cerebral ca urmare a unui accident de muncă în care a fost implicat la sediul unei societăți comerciale din localitatea suceveană Pojorâta.

Bărbatul de 58 de ani a fost transporta de urgență, joi după-amiază, la secția UPU a Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc.

Precum s-a constatat ulterior, bărbatul, angajat ca strungar mecanic la societatea comercială respectivă, efectua lucrări de reparație la o autobasculantă, care se afla parcată în incinta industrială a societății, în fața atelierului mecanic.

În timp ce încerca sa scoată un pivot de la puntea dreapta față situată în spatele cabinei, împreună cu alți trei lucrători, a fost lovit în cap de camera de frânare de forma cilindrică care se afla neasigurată între foile de arc și șasiul autobasculantei. 

Bărbatul este angajat cu acte în regulă și are întocmită la zi fișa de instructaj cu privire la protecția muncii.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunii de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.


Intră acum și în grupul de