Flutur cere ATOP să facă o analiză privind finanțarea, dotarea și necesarul de personal pentru posturile de poliție din județ: Am semnale că situația e devastatoare, iar noi vrem să fim apărați și protejați


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat, vineri, în plenul Consiliului Județean, Autorității Teritoriale de Ordine Publică(ATOP) Suceava să facă o analiză privind situația posturilor de poliție din județ, atât în ceea ce privește finanțarea și dotarea, dar și privind schema de personal.

„Aș vrea să faceți o analiză, o discuție cu IPJ Suceava și să ne faceți o prezentare în ședința următoare”, i-a transmis Flutur președintelui ATOP Suceava, consilierul județean Vasile Tofan după ce acesta a prezentat o situație a stării infracționalității din ultimul trimestru.

Președintele Flutur a spus că a solicitat această analiză după ce a primit informații că situația este critică.

„Din teren am semnale că e devastatoare. Nu au femei de serviciu de trei ani de zile în sediile posturilor de poliție. Nu putem fi indiferenți. Va trebui să facem demersuri Guvernului României să fie dotați. Logistică, mașini, șamd”, a spus Flutur.

El a arătat că dacă se dorește ca Poliția să apere și să protejeze este nevoie ca aceasta să aibă număr suficient de personal și dotări corespunzătoare.

„Noi vrem să fim protejați și apărați. Trebuie să vedem cum sunt dotați și ce scheme de personal au și de cât duc lipsă. Dacă din punct de vedere al criminalității scade, e de aplaudat, trebuie să vedem și dotarea”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a arătat că dorește să vadă cum poate CJ Suceava să se implice în sprijirea poliției sucevene care este însă în finanțarea Ministerului Afacerilor Interne.

„În calitate de președinte al CJ Suceava vreau să știu aceste lucruri să vedem cu ce-i putem ajuta așa cum pe cei de la ISU îi ajutăm cu dispeceratul 112, cu dotări, să vedem ce se poate face în continuare și pentru Poliție și pentru Jandarmerie. Eu cer pentru Poliție. Nu se poate să nu aibă scheme de personal, să nu aibă femei de serviciu care să facă curățenie. Intri în sediul întunecos de Poliție, fără becuri, fără nimic. Aceste lucruri trebuie să fie în atenție și noi trebuie să luptăm să îi ajutăm”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a spus că el apreciază activitatea Poliției Județene Suceava, dar dorește să ajute poliția unde are o schemă de personal subdimensionată.

Eu pornesc de la o apreciere pentru activitatea lor. Vreau să îi ajutăm unde sunt subdimensionați. Până la această oră Poliția de Frontieră nu a suplimentat numărul de angajați pe Aeroport unde avem 1500 de pasageri pe zi. Trebuie să fim o voce să propunem Guvernului să aprobe acolo unde trebuie, până nu e prea târziu, scheme mai mari”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că aceste discuții sunt benefice în structura Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava care este un for care să dezbată problemele din sistem. (T.B.)


Intră acum și în grupul de