Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au susţinut teza la limba română


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 16.900 de elevi suceveni din clasele a VII-a şi a VIII-a au susţinut joi, teza cu subiect unic la Limba şi literatura română. La clasa a VII-a, potrivit numărului de elevi înscrişi, tezele trebuie susţinute de 3.317 elevi din mediul urban şi 5.246 din mediul rural iar la clasa a VIII-a , 3.287 din urban şi 5.077 din rural.

Examenul trebuia să se desfăşoare în marţi, dar a fost amânat din cauza negocierilor dintre federaţiile sindicale şi Guvern. Cele două părţi au ajuns la un acord care a permis desfăşurarea tezei cu subiect unic.

Varianta extrasă este cea cu numărul 9.

Subiectele pentru clasa a VII-a au fost:

1. Analiza gramaticală a unui text la prima vedere din Grigore Bejenaru, rezumatul textului şi caracterizarea personajelor din fragment.
2. Caracterizarea, în 20 de rânduri, a personajului preferat dintr-o nuvelă.

La clasa a VIII-a:

1. Un text din I.L. Caragiale, „Triumful talentului”, lexic, gramatică, înţelegerea textului, descrierea mesajului din acest fragment
2. Caracterizarea personajului principal dintr-un roman.

Elevii au avut la dispoziţie două ore pentru rezolvarea tezei extrase dintre cele zece variante posibile. Tezele vor fi corectate în cele 180 de centrele de examinare din judeţ, urmând să ajungă până luni, şi în cele 21 de centrele de evaluare.
Fiecare lucrare va fi corectată de către doi profesori, unul de la clasă şi unul din comisia de evaluare, rezultatele urmând a se afla pe 18 mai. Elevii vor putea face contestaţie după primirea rezultatelor în unitatea de învăţământ de care aparţin.

Teza la matematică este programată pentru data de 13 mai.


Intră acum și în grupul de