Un conducător de moped fără permis, depistat în trafic cu o alcoolemie de 1,11 mg/l


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat în trafic un bărbat, care conducea un moped deși era în stare avansată de ebrietate. Bărbatul de 36 de ani avea o alcoolimie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost depistat duminică noaptea, DC54 din satul Călugăreni, comuna Adâncata. Bărbatul, cu domiciliu în comuna Vultureşti, se deplasa spre localitatea Poiana.

La control, conducătorul mopedului a prezentat un permis de conducere provizoriu emis de autorităţile din Marea Britanie. Având în vedere că acest permis este valabil doar pe teritoriul Angliei, polițiștii au verificat în bazele de date numele șoferului și au constatat că acesta nu este posesor de permis de conducere.

De asemenea, având în vedere comportamentul necooperant al conducătorului mopedului şi a faptului că emana halenă alcoolică, acesta fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava în vederea prelevării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”.


Intră acum și în grupul de