Polițiștii au amendat mai mulți şoferi adunați la periferia Sucevei pentru a face drift-uri

Duminică seara, 13 șoferi au fost amendați pentru diferite contravenții rutiere, după ce polițiștii au descoperit mai multe mașini adunate la periferia municipiului Suceava, iar pe carosabil au fost identificate urme circulare de rulare/frânare specifice manevrelor de tip „drift”.

De asemenea, trei conducători auto au rămas fără certificate de înmatriculare, iar unul – fără plăcuțele cu numere de înmatriculare.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, polițiștii suceveni au identificat în parcarea amenajată adiacent sensului de mers Pătrăuți către Șcheia a variantei ocolitoare a municipiului Suceava (V.O.P. 2), mai multe autoturisme și persoane aflate în respectivele vehicule și în proximitatea acestora.

Având în vedere aspectele constatate, la nivelul Poliției municipiului Suceava s-a dispus măsura constituirii cu operativitate a unui dispozitiv de ordine publică pentru a se preveni și combate eventuale încălcări la regimul rutier, dar și pentru a se asigura un climat optim de ordine și liniște publică în zona respectivă, fiind solicitat sprijinului polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava și a forțelor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Astfel, în urma activităților specifice derulate de polițiști, pe carosabil au fost identificate urme circulare de rulare/frânare specifice manevrelor de tip „drift”, iar din cercetări, s-a stabilit faptul că, persoanele prezente la fața locului s-au adunat prin utilizarea rețelelor de socializare.

Activitățile derulate de polițiști și jandarmi la fața locului s-au concretizat în legitimarea a 30 de persoane și verificarea a circa 30 de vehicule, testarea cu aparatul etilotest a 15 conducători auto și aplicarea a 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.040 lei, în principal pentru montarea de anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare, aplicarea de folii neomologate pe geamurile laterale și parbriz care estompează sau reduc vizibilitatea atât din interior cât și din exterior, lipsă R.C.A., lipsă documente, etc.

De asemenea, polițiștii au mai reținut un permis de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare și au ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.