Un bărbat a înșelat doi bătrâni din Fălticeni. Acesta se prezenta drept angajat al unei firme de utilități și solicita bani pentru verificări fictive


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 43 de ani din Fălticeni, care a înșelat doi bătrâni din aceiași localitate.

Potrivit IPJ Suceava, bărbatul se prezenta la domiciliul pensionarilor și zicea că este angajatul unei firme de utilități. Apoi, anunța bătrânii că au de plătit pentru niște verificări.

Ambele fapte au avut loc în data de 29 august.

Astfel, în jurul orei 11.00, la domiciliul unui bărbat de 94 de ani din municipiul Fălticeni, s-a prezentat persoana în cauză, care s-a prezentat ca fiind angajatul unei firme de utilități și i-a solicitat suma de 83 de lei, reprezentând contravaloarea unor verificări pe care trebuie să le facă.

Bătrânul i-a înmânat acestuia o bancnotă de 100 lei, iar bărbatul, sub pretextul că merge să-i aducă restul a ieșit din curte și a revenind la scurt timp, solicitând încă 100 lei, întrucât prețul total al verificării ar fi de 183 de lei.

Ulterior, la aceeași dată, în jurul orei 16.30, folosind aceeași strategie, bărbatul s-a prezentat la domiciliul unei localnice de 79 de ani și i-a solicitat suma de 63 lei, reprezentând contravaloarea unor verificări pe care trebuie să le facă.

Autorul faptei a fost identificat în urma activităților operative întreprinse de polițiști, arată sursa menționată.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a două infracțiunii de înșelăciune, ce va fi soluționat procedural.

Acesta fapte au avut loc exact în perioada când Serviciul Investigații Criminale Suceava a organizat o acțiune punctuală pe raza județului pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură judiciară, respectiv a infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului, la care au fost angrenați și polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră, respectiv în perioada 29.08-01.09.2019.

În cadrul acțiunii au fost constatate 30 de infracțiuni, din care șase în flagrant și au fost aplicate 203 sancțiuni contravenționale, în valoare de 83.737 lei. S-au mai reținut 18 permise de conducere, din care cinci pentru alcool și 13 pentru alte cauze și s-au retras zece certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de