În localitatea Lupcina a fost depistat un automobil încărcat cu 11.620 pachete cu ţigări de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Un automobil încărcat cu mii de pachete cu țigări de contrabandă a fost descoperit în curtea unei locuințe din localitatea suceveană Lupcina, arată purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan.

Descoperirea a fost făcută miercuri, de către polițiștii de frontieră suceveni, în timpul executării unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană în județul Suceava.

Astfel, în jurul orei 17:00, automobilul înmatriculat în Marea Britanie, Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană, a fost observat în într-o curte din Lupcina.

Proprietarul imobilului a declarat polițiștilor de frontieră că, în timp ce efectua treburi gospodăreşti, o persoană necunoscută a intrat cu microbuzul în curtea sa, l-a abandonat şi a fugit.

Cu acordul acestuia, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului, unde  se afla microbuzul și au observat că în interiorul acestuia erau mai multe colete cu țigări. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii vehiculului cu țigări la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 11.620 pachete cu ţigări, de diferite mărci, având provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de aproximativ 136.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul folosit în activitatea infracţională, în valoare de 6.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava, în continuare efectuându-se cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de