DGASPC Suceava: 97 de tineri suceveni au fost premiați pentru performanțele obținute. 13 copii pentru rezultate artistice, 12 pentru rezultate sportive și 72 pentru rezultate la învățătură (GALERIE FOTO)


Intră acum și în grupul de

În Sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean  Suceava a avut  loc, joi,  evenimentul „Viitorul tău este în mâinile tale” în cadrul căruia, ca și în cadrul primei ediții a Campaniei ”Susținem performanța” inițiată anul trecut, și de această dată au fost  premiați cei mai buni elevi/studenți la învățătură precum și cei mai talentați copii/tineri  în domeniul artelor și sportului.

Scopul acestui proiect îl reprezintă recunoașterea rezultatelor deosebite ale copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție pe care ne dorim să îi premiem într-un cadru festiv, așa cum merită fiecare dintre ei, pentru a le recunoaște meritele dar și pentru a încuraja performanța în rândul tuturor copiilor și tinerilor.

97 de copii și tineri, un număr aproape dublu față de 57 anul trecut,  din  cadrul sistemului de protecție (din cadrul centrelor de plasament ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, dar și din cadrul Așezământului ”Sfantul Ierarh Leontie” Rădăuți și din cadrul Fundației FARA, din asistență maternală dar și din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie) au fost  premiați în cadrul acestui eveniment iar premiile  au fost  oferite de către ONG-uri și  firme partenere, precum și de reprezentanți ai societății civile și persoane fizice din țară și străinătate.

Din totalul de aproximativ 1500 de copii și tineri  care beneficiază de măsură de plasament am selectat 97 de copii și tineri,  cu rezultate deosebite la învățătură sau în domenii precum artele sau sportul, astfel:

 – 13 copii și  tineri artiști vocali sau plastici au fost premiați pentru rezultatele remarcabile din domeniul artistic, în concursuri de muzică ușoară, doi dintre ei remarcându-se la concursul Next Star, la concursuri precum Vocea Bucovinei, la festivaluri de muzică populară, copii talentați în domeniul artei plastice, premiați la concursuri internaționale de pictură,

– 12 copii și tineri au fost premiați   pentru rezultatele deosebite din domeniul sportiv-sunt  cei care au obținut premii și medalii în ramuri ale sportului precum canotaj, rugby, qwan ki do, atletism, fotbal și fotbal feminin, lupte greco-romane;

– 72 dintre ei au fost premiați pentru rezultatele foarte bune obținute la învățătură, participări la concursuri locale sau naționale precum și la olimpiade.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului de stat al României de către Galea Florica, câștigătoare a mai multor concursuri de muzică naționale și locale.

După cuvântul de început și mulțumire adresat de conducerea noastră, tuturor celor prezenți dar în special copiilor și tinerilor merituoși, au luat cuvântul domnul Viorel Seredenciuc din partea Consiliului Județean Suceava și doamna deputat Angelica   Fădor care au fost impresionați de rezultatele copiilor și au adresat un îndemn  pentru toți copiii de a-și exprima întregul potențial cu sprijinul celor casunt răspunzători de creșterea și dezvoltatea lor armonioasă.

A urmat premierea copiilor de la cele trei secțiuni, presărată cu momente artistice (Bilauca Raluca-Toxic Jazz, de la Centrul Speranța Suceava,-  Golianu Analisa din plasament familial-muzică populară) dar și cu discursuri ale tinerilor care au dorit să adreseze câteva cuvinte de mulțumire dar și de încurajare pentru toți copiii pentru a-și alege un vis și a munci pentru atingerea lui  (Manoliu Elisabeta, 14 ani,  elevă în clasa a VIII-a, din asistență maternală, media 10, Blându Andreea, 18 ani, absolventă a Colegiului Național Fălticeni cu media  din plasament familial și Tunsu Bianca, 20 de ani, studentă în anul I la Universitatea București – Facultatea de Științe Politice Anul II – plasament la Servicii Multifuncționale pt copilul aflat în dificultate, Gura Humorului).

Un moment emoționant a fost acela al premierii Elisabetei Manoliu, fetița de nota 10 care a primit pe lângă cadourile de la sponsori și Trofeul din partea conducerii DGASPC Suceava completat cu momentul surpriză oferit de Inspectorajul Județean de Poliție prin purtătorul de cuvânt Ionuț Epureanu care i-a înmânat  o diplomă de excelență pentru exemplul de conduită în educație pe care Elisabeta  îl oferă celorlalți copii din sistemul de protecție.

O altă surpriză ne-a fost oferită de Pr. Iustin Cojocaru și voluntarii Asociației Culturale ”Sfântul Dosoftei” al cărui mesaj îl redăm: ”Aș vrea să le dăruiesc prin Asociația Culturală ”Sfântul Mitropolit Dosoftei” o ieșire frumoasă tuturor celor 97 de copii premianți. M-am gândit să-i duc la Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Humor, Muzeul Oului din Vama și apoi o drumeție la Rezervația Naturală ”Codrii Seculari Slătioara, aflată în Patrimoniu UNESCO. Aici am să aranjuz o masă la iarbă verde, Dacă sunteți de acord, vă propun trei date: 28 sept, 5 oct și 12 oct. Insă vom organiza și ieșiri la Cetatea de Scaun, Mănăstirea Sfântul Ioan și apoi o pizza în oraș, împreună pentru socializare și legare de prietenii între acesțti copii din tot județul. Vă mulțumim, Doamne ajută!”

La finalul premierii, tânărul Ștefan Cizmaru, unul dintre tinerii premiați, elev în cl a XII-a la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”  Suceava, participant la emisiunea Concurs ”Next Star”, ne-a încântat auzul cu o melodie celebră, iar timbrul său deosebit, la fel ca și ale celorlalte tinere artiste  ne-a atins sufletul și inimile.

            Un proverb chinezesc spune:  „Dacă faci planuri pe un an, seamănă grâu; daca faci planuri pe un deceniu, plantează pomi; daca faci planuri pentru o viața, învață-i și educă-i pe oameni”-iar noi acest lucru încercăm să îl facem împreună cu toți cei care ne sprijină în acest sens, de la personalul implicat până la profesorii și voluntarii implicați în proceul educativ al copiilor și tinerilor noștri.

            Premiile constând în carți, ghiozdane complet echipate, echipamente sportive, articole de îmbrăcăminte, dulciuri și multe altele au fost oferite cu drag de ONG-urile și firmele partenere din județ și din țară, dar și de societatea civilă și familii plecate în străinătate. Tuturor le mulțumim și le transmitem întreaga noastră apreciere:

Lista sponsorilor copiilor și tinerilor din sistemul de protecție:

  1. HHC ROMÂNIA
  2. Gabriela Popescu și Fundația ”TE AUD ROMÂNIA”
  3. ARATOYS
  4. DECATHLON
  5. Luca Ciubotariu și Asociația Rădăuțiul Civic
  6. Adrian Stoleru și Suceava Civică
  7. Voluntarii Organizației ”Salvați Copiii” Filiala Suceava
  8. Voluntarii Asociației Culturale ” Sfântul Dosoftei”și Pr. Iustin Cojocaru
  9. Angela Zarojanu și ASOCIAȚIA SEVA
  10.  ADRIANA ZGABEI
  11.  RULEXIM
  12.  Liliana Agheorghicesei și LIDANA COM
  13.  Vasile Gafiuc și Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina
  14.  CAMELIA IORDACHE
  15.  Marius Crill și SC THERION SRL
  16.  Luminița Chihai și LUST EXPERT
  17.  Familia FRANȚ VIORICA și ROBERT

Intră acum și în grupul de