Puternic incendiu la o firmă de prelucrare a lemnului din comuna Cornu Luncii. Pompierii au intervenit cu nouă autospeciale


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari, alături de nouă autospeciale de stingere, s-au luptat preț de câteva ore cu un incendiu violent izbucnit la o societate comercială cu profil de prelucrare a lemnului din comuna Cornu Luncii.

Potrivit purtător de cuvânt al ISU Suceava, Slt. Alin Găleată, pompierii au fost anunțați despre incendiu vineri noaptea, la 00:45.

Astfel, la fața locului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Cornu Luncii, Baia, Rădășeni și Mălini au intervenit, cu nouă autospeciale de stingere.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul halei de producție și depozitare, cu pericol de propagare la întreaga construcție, cu bunurile aferente, și la depozitele de cherestea din apropiere.

Sursa citată precizează că incendiul a fost lichidat la ora 03:10. Pompierii au salvat o parte a halei și utilaje din interior, precum și depozitele de cherestea din apropiere.

Focul, însă, a afectat tavanul clădirii pe o suprafață de aproximativ 400 mp, o instalație de producție peleți, un încărcător frontal, subansamble pentru producție elemente de tâmplărie și circa 10 tone de peleți.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit, produs la tabloul electric de distribuție, suprasolicitat.


Intră acum și în grupul de