Tânăr de 21 de ani din Arbore, cercetat penal după ce a refuzat să fie testat în vederea stabilirii alcoolemiei și a negat că și-ar fi condus mașina implicată într-un accident


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 21 de ani din comuna Arbore este cercetat penal pentru că a refuzat să fie testat în vederea stabilirii alcoolemiei după ce autoturismul său a fost implicat într-un accident în Mitocu Dragomirnei, el negând că ar fi condus mașina.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă dimineața, Secția 8 Poliție Rurală Adâncata a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe DJ 208U din comuna Mitocu Dragomirnei s-a produs un eveniment rutier.

Polițiștii deplasați operativ la fața locului au identificat pe podețul din fața unui imobil, un autoturism înmatriculat în străinătate, al cărui conducător auto, un tânăr de 21 de ani din comuna Arbore a plecat de la fața locului, fiind găsit de polițiști la circa 500 de metri de locul producerii accidentului.

Cu ocazia audierilor, tânărul a negat faptul că, el ar fi condus autoturismul pe care îl deține.

Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)


Intră acum și în grupul de