Un tânăr a fost rănit de un polițist în timpul urmăririi în trafic a unei mașini în care se aflau șase tineri băuți


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani a fost rănit de un polițist care a fost nevoit să tragă focuri de armă spre cauciucurile autoturismului, în care tânărul era pasager.

Fapta a avut loc în timp ce autoturismul în care se afla tânărul era urmărit în trafic, după ce nu a oprit la semnalele polițiștilor.

Precum s-a constatat ulterior, în mașină se aflau șase tineri, iar șoferul de 18 ani nu avea permis și era băut.

Tânărul rănit se află în grija medicilor, iar viața lui nu este în pericol. Totodată, conducătorul auto este cercetat penal și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Urmărirea

Duminică noaptea, în timp ce executau serviciul de supraveghere a traficului rutier pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, polițiștii din cadrul Compartimentului rutier al Poliției Câmpulung Moldovenesc au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism VW Golf ce se deplasa în mod sinuos din direcția Moldovița spre Vama.

Întrucât conducătorul auto nu s-a supus semnalului polițistului, s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanță de circa patru km, folosindu-se rampa de lumini și sirena.

Autoturismul urmărit a părăsit DJ 176 continuându-și deplasarea pe Pârâul Frumosu, unde polițiștii au solicitat conducătorului auto,  prin mijloacele acustice din dotarea autospecialei de serviciu, să oprească întrucât în caz contrar se va face uz de armă, însă acesta și-a continuat deplasarea.

Unul din agenții de poliție a efectuat foc de avertisment în plan vertical după care spre cauciucurile autoturismul urmărit, reușindu-se într-un  final oprirea acestuia.

Ulterior s-a aflat că mașina era condusă de un tânăr de 18 ani din comuna Frumosu, iar în mașină se mai aflau cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, toți fiind din satul Dragoșa, comuna Frumosu.

Conducătorul auto a  fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,32 ml, iar din baza de date s-a constatat că acesta nu deține permis auto pentru nicio categorie.

Trei proiectile au penetrat interiorul mașinii

În urma examinării vehiculului au fost găsite pe hayon, trei orificii de intrare către interiorul habitaclului, iar în autoturism au fost găsite două proiectile deformate, respectiv unul în portbagaj și unul pe podeaua din spatele scaunului dreapta față.

Autoturismul a fost ridicat, depozitat și sigilat la sediul Postului de Poliție Frumosu.

În urma executării focurilor de armă asupra autoturismului, un tânăr de 20 de ani, pasager în autoturismul fugar, a suferit o plagă împușcată la nivelul lombar stânga.

Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar apoi la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Cadrele medicale de la UPU Suceava au comunicat că, la momentul internării, tânărul a fost diagnosticat cu „plagă împușcată în regiunea lombară stângă și etilism acut”, după care a fost transferat la secția urologie, fiind suspus unei intervenții chirurgicale.

Tânărul a fost evaluat și consultat de către medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Județean Suceava, iar prin fișa de constatări preliminare, acesta a constatat că cel în cauză „prezintă o plagă împușcată lombară stânga nepenetrantă in cavitatea abdominala, leziunile nu i-au pus viața în primejdie”.

În urma administrării probatoriului și a discuțiilor purtate cu prim procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-a stabilit ca în cauză să se efectueze cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „vătămare corporală din culpă”.

Totodată, față de conducătorul auto a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.


Intră acum și în grupul de