Centrul Medico-Social Broşteni, fără bani de salarii pentru personalul auxiliar şi cel administrativ


Intră acum și în grupul de

La Centrul Medico-Social Broşteni, pentru personalul auxiliar şi cel administrativ mai sunt bani de salarii doar pentru două luni. Situaţia este similară şi în ceea ce privesc fondurile pentru hrană, lemne, utilităţi, curăţenie. Fondurile pentru aceste lucruri trebuiesc asigurate de Consiliul Local. O situaţie mai bună se înregistrează în ceea ce priveşte salarizarea personalului medico-sanitar şi fondurile pentru medicamente şi materiale sanitare, întrucât sunt asigurate de Ministerul Sănătăţii şi ajung până aproape de sfârşitul anului.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a avut o întâlnire la Broşteni cu personalul unităţii, la care a participat şi primarul oraşului. „În urma discuţiei s-a stabilit ca directorul unităţii să facă o listă cu necesităţi, pe care să o înainteze primăriei oraşului, urmând că primarul să informeze Consiliul Judeţean”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, cu precizarea că probleme cu fondurile ce trebuiesc asigurate de primărie se înregistrează şi la centrul de la Zvoriştea.

„Interesant este faptul că unele primării asigură fondurile necesare şi dau bani de dotări, iar altele nu dau bani nici pentru lemne”, a spus şeful DSP Suceava.
În judeţul Suceava funcţionează cinci centre medico-sociale la Dumbrăveni, Mălini, Vicov, Zvoriştea şi Broşteni.


Intră acum și în grupul de