DSP îl va menţine în funcţie pe directorul Spitalului Municipal Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

La Direcţia de Sănătate Publică Suceava nu a ajuns nici o adresă din partea Ministerului Sănătăţii prin care să se anunţe încetarea contractului de management în cazul directorului Spitalului Municipal Rădăuţi, Dorin Robu. Ministrul Sănătăţii a definitivat zilele trecute rezultatele evaluării managerilor de spitale efectuate în luna martie, iar potrivit listei sale încetează contractul de management al directorului spitalului din Rădăuţi, Dorin Robu, care a obţinut calificativul „nesatisfăcător” la evaluare.

Acesta a fost cotat cu „nesatisfăcător”, întrucât a fost depăşit costul pe zi de spitalizare, solicitând prea târziu renegocierea indicatorilor, adică în luna februarie, deşi trebuia în decembrie 2008. Dorin Robu a contestat calificativul, dar de la comisia centrală i s-a comunicat că nu i se iau în calcul motivaţiile aduse pentru că nu a cerut la timp renegocierea indicatorilor. Propunerile de numire a noilor manageri de spital, ce trebuie să-i înlocuiască pe cei a căror contracte au încetat în urma rezultatelor evaluării activităţii, trebuiesc făcute de conducerile DSP.

„Până nu primesc hârtie scrisă de la Minister, nu comentez decizia. Şi oricum tot pe el îl voi numi pentru că a făcut multe lucruri bune acolo. Bolnavii vin la spital atunci când se îmbolnăvesc, nu în funcţie de contractele cu CAS. Este un manager bun, şi consider că şi-a făcut datoria. Faptul că a cerut renegocierea indicatorilor mai târziu, asta nu este o problemă gravă. El nu poate să ţină bolnavii la poartă şi să moară, că a depăşit cifra contractată cu Casa de asigurări. Într-o lună poate să aibă 1.000 de pacienţi iar în alta numai 500. Nu a avut datorii la sfârşitul anului, mâncarea este bună, pacienţii sunt mulţumiţi, s-au făcut investiţii. Din surse proprii, la spitalul Rădăuţi s-a reabilitat morga, deşi banii trebuiau asiguraţi de primărie, dar aceasta nu a făcut mai nimic”, a afirmat şeful DSP Suceava, adăugând că, deşi mai sunt şi cârcotaşi activitatea managerială este una bună.

În judeţul Suceava a fost evaluată activitatea a şase manageri, respectiv a spitalelor municipale Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni şi Rădăuţi şi Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc şi al Spitalului Orăşenesc Gura Humorului.
Restul managerilor nu au fost evaluaţi deoarece nu au întrunit condiţiile de evaluare fiind numiţi cu caracter interimar, cum este cazul directorului Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu dar şi a spitalelor orăşeneşti Solca şi Siret sau nu au condus spitalul o perioadă de minim 6 luni în anul 2008 cum este cazul directorului Spitalului de Psihiatrie Siret, Tiberiu Rotaru.


Intră acum și în grupul de