22 septembrie e declarată ziua fără mașini în Suceava. DSP Suceava pregătește o campanie de informare dedicată Săptămânii Europeane a Mobilităţii

Direcţia de Sănătate Publică Județeană Suceava, în parteneriat cu unitățile administrativ teritoriale cu asistență medicală comunitară, celebrează în perioada 16 – 22 septembrie 2019 Săptămâna Europeană a Mobilităţii și organizează campania cu Sloganul: „Mergi cu noi!”.

Un comunicat de presă al DSP arată că tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilității este „Mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță rutieră„.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată „Ziua fără mașini!

Campania Săptămâna Europeană a Mobilității din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare, adică să combine mersul pe jos, cu mersul cu bicicleta și cu transportul public, precizează sursa citată.

Astfel, „ediția din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare europeană adresată autorităților locale și locuitorilor din mediul urban pentru a-și corobora eficient acțiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană,” arată DSP Suceava.

Prin urmare, obiectivele campaniei sunt:

  • Conștientizarea populației în vederea formării unor atitudini pozitive față de stilul de viață sănătos prin adoptarea mobilității alternative (mersul pe jos și mersul cu bicicleta);
  • Prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban.

La nivel județean se vor organiza evenimente  de informare și  conștientizare a populației  asupra problematicii poluării mediului din orașe și a posibilității creșterii calității vieții lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal prin:

  • difuzarea de informații pentru populație prin postarea acestora pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Județene Suceava și cu sprijinul mass-mediei locale;
  • distribuire de materiale informative privind beneficiile pentru sănătate ale mobilității alternative multimodale.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.