Trei accidente rutiere pe drumurile sucevene în urma cărora au avut de suferit mai multe persoane comise, joi, de șoferi băuți


Intră acum și în grupul de

Cel puțin trei accidente în care au fost implicați șoferi băuți au avut loc pe parcursul zilei de joi. În urma evenimentelor rutiere au fost rănite tot atâtea persoane, printre care și un copil.

Astfel, primul accident a avut loc în jurul orei 03:50.

Un bărbat de 33 de ani din orașul Siret, conducând băut pe traseul Suceava – Fălticeni, a pierdut controlul vehiculului în localitatea Cumpărătura, a pătruns pe sensul opus de mers și s-a izbit de cioata unui copac. 

În urma evenimentului rutier a fost rănit atât șoferul mașinii, cât și o pasageră de 43 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.                     

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducere sub influența alcoolului”.

Apoi, în jurul orei 14:00, un alt accident a avut loc pe DJ 178 D.

Impactul s-a produs după ce o șoferiță de 30 de ani a redus viteza întrucât se apropia de locuința de domiciliu moment în care a fost lovită din spate de un alt autoturism, condus de un bărbat de marca 48 ani, ambii fiind din orașul Cajvana.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a unei fete de opt ani din mașina ce circula în față.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul femeii și 1,13mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului.

Anume el și este vinovat de producerea accidentului întrucât a condus autoturismul în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu a păstrat distanța față de vehiculul din fața sa.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducere sub influența alcoolului”, iar bărbatul riscă să ajungă în arest preventiv după ce vor fi rezultatele analizei toxicologice.

În seara aceleiași zile, un alt accident a avut loc în comuna Dornești.

Mai exact, un localnic de 72 de ani, fiind în stare de ebrietate, a intrat cu tractorul în poarta unei locuințe din localitate.

Poliția a stabilit faptul că acesta, după ce a consumat băuturi alcoolice pe întreg parcursul zilei, s-a urcat la volanul tractorului, s-a deplasat pe DC neclasificat din comuna Dornești unde a acroșat cu partea din față a tractorului, porțile metalice de acces în curtea imobilului soacrei sale, distrugându-le.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „distrugere”.


Intră acum și în grupul de