Doi tineri din Vicovu de Sus au fost prinși băuți la volan. Unul dintre ei a fost imobilizat și încătușat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au depistat, joi, în traficul din orașul Vicovu de Sus doi conducători auto urcați la volan în stare de ebrietate. Unul dintre ei s-a comportat agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat.

Astfel, în jurul orei 02:45, pe strada Calea Bucovinei din Vicovu de Sus a fost oprit pentru control un autoturism Volvo S40, înmatriculat în Marea Britanie.

Conducătorul mașinii, un localnic de 27 de ani, era vizibil în stare de ebrietate și prezenta halenă alcoolică. Fiind întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta a declarat faptul că a consumat vin.

Totodată, după ce echipajul de poliție i-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, bărbatul a devenit recalcitrant atât verbal cât și fizic. Prin urmare, polițiștii au folosit forța fizică, bărbatul fiind imobilizat și încătușat.

Cu toate acestea, conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, dar i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele șoferului a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”. Totodată, acesta a mai fost și sancționat contravențional pentru lipsă documente.

În seara aceleiași zile, în jurul orei 22:00, pe strada Flesca din Vicovu de Sus a fost oprit pentru control un autoturism marca Audi, care se deplasa din direcția străzii Baciului spre strada Calea Bucovinei din localitate.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un localnic de 23 ani.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.  


Intră acum și în grupul de