Un motociclist a fost rănit după ce a intrat în coliziune cu un autoturism lângă Gura Humorului. Ambii șoferi s-au ales cu dosare penale


Intră acum și în grupul de

Un automobil condus imprudent și o motocicletă fără semnalizare corespunzătoare au intrat în coliziune pe DN 17, lângă orașul Gura Humorului.

Accidentul a avut loc duminică, în jurul orei 19:45. Un bărbat de 50 de ani se deplasa cu automobilul pe drumul menționat, iar la un moment dat nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de mers prin viraj la stânga, astfel neacordând prioritate de trecere motocicletei conduse de un tânăr de 23 de ani, cei doi intrând în coliziune.

Motociclistul circula din sensul opus, iar după accident a fost proiectat în afara părţii carosabile, pe spațiul verde.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a motociclistului.

De menționat că motocicleta nu era dotată niciun fel de dispozitiv de iluminare şi semnalizare a prezenţei pe partea carosabilă pe timp de noapte.

Ambii șoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Atât conducătorul auto şi pasagerul din autoturism purtau centura de siguranţa, iar conducătorul moto purta casca şi echipament de protecție în momentul producerii accidentului rutier.

Ambii conducători s-au ales cu dosar penal. Șoferul automobilului este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă,iar motociclistul sub aspectul comiterii infracţiunilor de comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi vătămare corporală din culpă (autoaccidentare).


Intră acum și în grupul de