Un vicovean a fost amendat cu 5.000 lei pentru transport ilegal a 4.66 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au identificat în trafic o autoutilitară care transporta cu 4.66 mc mai mult material lemnos (lemn și cherestea) decât în avizul de însoțire. Conducătorul auto a fost amendat cu 5000 lei.

Descoperirea a fost făcută după ce duminică noaptea, pe DJ 178 C din comuna Bilca, a fost oprită pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.

Imagine ilustrativă

Conducătorul auto, un tânăr de 25 de ani din Vicovu de Sus, a prezentat un aviz de însoțire care era emis de o societate comercială cu sediul în Vicovu de Sus, pentru cantitatea de 4.01 mc de cherestea.

Verificând încărcătura transportată s-a constatat faptul că acesta transporta o cantitate de cherestea mai mare decât cea specificată în avizul de însoțire, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea conducătorului auto și a transportului la sediul FPL Putna – Ocolul Silvic Putna, pentru continuarea verificărilor.

Cu aceasta ocazie s-a solicitat sprijinul unui inginer silvic din cadrul Ocolului Silvic Putna, care, în urma inventarierii și măsurării materialului lemnos transportat a stabilit că acesta este în volum total de 8.67 mc, cu 4.66 mc în plus față de volumul specificat în avizul de însoțire, din care 3.34 mc cherestea molid și 1.32 mc lemn foc molid (deșeuri debitare).

Valoarea materialului lemnos transportat în plus față de avizul de însoțire este de 2.279.13 lei.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos găsit în plus față de avizul de însoțire a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.


Intră acum și în grupul de