Trei tineri au fost prinși în trafic conducând fără permise. Unul a fost reținut pentru 24 de ore, iar altul era băut


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au identificat în trafic trei tineri care conduceau vehicule, deși nu aveau permise de conducere. Doi dintre ei conduceau mopeduri, iar al treilea un autoturism. Cel din urmă a ajuns și în arest.

Toți trei au fost prinși luni, în municipiul Suceava, orașului Dolhasca și comuna Șcheia.

Astfel, la ora 10:10, pe strada Movilei din comuna Șcheia a fost oprit pentru control un autoturism condus de un localnic de 18 ani. Din start, acesta a precizat verbal că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie.

Efectuându-se verificări în bazele de date s-a constatat că tânărul într-adevăr nu posedă permis, iar numerele de înmatriculare montate pe autovehicul sunt atribuite unui altui autoturism, motiv pentru care a fost întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante.

Tânărul a recunoscut și acest fapt. Prin urmare, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a acestuia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat” și „conducere fără permis”.

La aceeași dată, în jurul orei 02:45, pe str. Traian Vuia din municipiul Suceava a fost oprit pentru control un moped condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Mitocu Dragomirnei.

Din verificări s-a constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Ulterior, tânărul a fost testat cu aparatul etiloest, rezultatul fiind 0.41mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

S-a întocmit dosar  penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot luni, dar cu câteva ore mai devreme, în orașul Dolhasca a fost identificat în trafic un alt tânăr de 20 de ani, care conducea un moped fără a poseda permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis”.


Intră acum și în grupul de