România și Ucraina lansează o campanie comună de donare de sânge


Intră acum și în grupul de

România și Ucraina lansează, în data de 19 septembrie, o campanie comună de donare de sânge, anunță Cezar Grozavu, șeful Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina.

Europa pentru TINE! Tu pentru VIAȚĂ! Fii DONATOR!” este sloganul campaniei care se va derula simultan în cele două țări, în perioada 18 – 20 septembrie 2019, în centrele de transfuzie din centrele județene/regionale și anume: Tulcea, Botoșani, Suceava, Baia Mare, Satu Mare (România), Cernăuți, Ivano-Frankivsk, Uzhorod, Odessa (Ucraina).

Acțiunile campaniei  vor contribui la salvarea de vieți omenești, prin organizarea unei campanii de donare de sânge, în aria acoperită de program. Invităm locuitorii din aria programului să se alăture acestei inițiative, astfel încât să contribuim cu adevărat la salvarea semenilor noștri”, comunică organizatorii.

În perioada de campanie, programul a pregătit surprize pentru donatori, iar la final, prin tragere la sorți, va acorda, în fiecare locație, premiul cel mare, o bicicletă MTB. Extragerea câștigătorilor se va transmite live, pe pagina de Facebook a Programului, ENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020, pe data de 26 septembrie 2019.

Campania de donare de sânge se desfășoară sub auspiciile Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 și se alătură și în acest an celorlalte evenimente din cadrul programelor de cooperare finanțate de Uniunea Europeană, în cadrul unui eveniment devenit tradițional, la nivel european si anume Ziua Cooperării Europene. 


Intră acum și în grupul de