Amendă de 10.000 lei pentru o societate comercială din Vama care a admis transportul ilegal a 58,48 mc de cherestea


Intră acum și în grupul de

O societate comercială din comuna suceveană Vama s-a ales cu o amendă de 10.000 lei după ce a admis transportul repetat, cu același aviz de însoțire, a 58,48 mc cherestea în valoare de peste 37.000 lei.

Fapta a fost descoperită de polițiștii suceveni marți seara. Polițiștii au oprit pentru control un ansamblul rutier format din cap tractor și semiremorca condus de un bărbat de 41 de ani din Vama.

Imagine ilustrativă

Bărbatul a prezentat pentru control un aviz de însoțire emis în data de 15 septembrie, având cod online din aceeași dată, cu volum înscris de 41,94 m, punct de încărcare societatea comercială menționată din Vama.

Întrucât existau indicii cu privire la repetabilitatea transportului de material lemnos prin folosirea aceluiași aviz, în urma verificărilor efectuate și a probelor strânse s-a constatat că în data de 15 septembrie după ora 14:35, ansamblul rutier a efectuat un prim transport către București, s-a întors a doua zi, iar în data de 17 septembrie, până la momentul opririi, efectua un alt transport, ambele transporturi însoțite de un singur aviz.

Astfel, ansamblul rutier a fost dat în custodia OS Fălticeni, iar reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au identificat și inventariat cantitatea de 58,48 m3 cherestea rășinoase aflată încărcată în semiremorca.

În cauză, față de societatea comercială emitentă s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în sumă de 10.000 lei, iar ca măsură complementară confiscarea fizică a volumului 58,48 m3  cherestea în valoare de 37.368,72  lei, ce a fost preluată în custodie de către Ocolului Silvic Fălticeni.


Intră acum și în grupul de