Focuri de armă și țigări de contrabandă în valoare de peste 100.000 lei confiscate la frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au descoperit, duminică, un autoturism de teren în care se aflau aproximativ 9.000 de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Șoferul nu s-a supus somațiilor legale, polițiștii de frontieră fiind nevoiți să folosească armamentul din dotare. Cu toate acestea, bărbatul a reușit să fugă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră au identificat pe un drum forestier, un autoturism de teren marca Mitsubishi Shogun, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea suceveană Lupcina.

Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea acestuia, moment în care șoferul autoturismului a continuat deplasarea în viteză cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

Imediat, polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, dar persoana în cauză nu s-a supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, 11 focuri de avertisment în plan vertical, precum și spre pneurile mașinii.

La scurt timp, șoferul a sărit din autoturismul aflat încă în mers și a fugit înspre interiorul localității. Imediat polițiștii de frontieră au desfășurat activități pentru identificarea bărbatului, respectiv în vederea depistării tuturor persoanelor implicate. 

În urma verificării autoturismului, s-a constatat că în acesta se aflau 15 colete cu ţigări de contrabandă, fapt pentru care au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.990 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 106.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul înmatriculat în Marea Britanie, în valoare de 7.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru documentarea întregii activități  infracționale.