Incendii la două gospodării din Gulia și Botuș i-au ținut treji pe pompierii suceveni în noaptea de duminică spre luni

În noaptea de duminică spre luni au izbucnit două incendii la gospodăriile din localitățile sucevene Gulia și Botuș, arată purtătorul de cuvânt al ISU Suceava Slt. Alin Găleată.

Gospodăria din localitatea Gulia a fost cuprinsă de flăcări după miezul nopții, pompierii fiind anunțați la 00:50.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

La fața locului au intervenit cu trei autospeciale Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit (P+E), construcție majoritară din lemn, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Pompierii s-au luptat cu focul preț de câteva ore, incendiul fiind lichidat la ora 03:40.

Până atunci, însă, au ars acoperișul casei pe aproximativ 200 mp, tavanul și pereții despărțitori de la etaj confecționați din OSB, lemn și polistiren. S-au degradat pereții portanți ai casei.

Pompierii au salvat bucătăria de vară, anexele gospodărești și locuințele învecinate, cu bunurile aferente.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.

La ora 03:28, pompierii au fost anunțați despre au alt incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Botuș.

De această dată, la fața locului au intervenit Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Fundu Moldovei și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență SC Prodyl Wood, ajutați de trei autospeciale și un utilaj tip volă.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o parte din construcțiile din gospodărie (majoritare din lemn), cu pericol de propagare la întreaga proprietate, la fondul forestier și la un gater, aflate în apropiere.

Până a fi lichidat incendiul, la 06:50, au ars acoperișul casei pe 100 mp, aproximativ 35 mp din acoperișul bucătăriei de vară, magazia de lemne pe 60 mp, circa 12 mc lemn de foc, instalația electrică și tâmplărie din lemn. S-au degradat tavanele locuinței, precum și pereții interiori și cei exteriori, aparatură electrocasnică, materiale textile și alte bunuri.

Pompierii au salvat restul construcțiilor din gospodărie, fondul forestier și gaterul din apropiere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.