Spitalul judeţean trebuie să pregătească o nouă secţie, cea de terapie intermediară


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va trebui să amenajeze pentru bolnavii care ies din sălile de operaţie şi cei care sunt în stare gravă, dar nu necesită internarea în secţia de terapie intensivă (ATI), o secţie de terapie intermediară, unde vor sta între o oră şi 24 de ore. Se doreşte ca în secţia de terapie intermediară să stea sub supraveghere pacienţii care îşi revin din anestezie.

În secţia de ATI vor sta pacienţii care au nevoie de ventilare artificială şi tratament, pentru că paturile care sunt în aceste secţii sunt dotate cu aparate speciale pentru pacienţii în stare foarte gravă. Urmează a fi stabilit în mod clar criteriile de internare în secţiile de terapie intensivă şi, de asemenea, a ceea ce se întâmplă cu bolnavii care ies din aceste secţii şi cu cei care sunt în stare semi-critică. În secţiile de terapie intermediară, vor fi amplasate paturi de îngrijire intensivă unde pacienţii în stare gravă şi semi-critică să fie ţinuţi sub observaţie.

În România a fost lansat un nou anestezic care permite revenirea din anestezie a pacienţilor în aproximativ trei minute, faţă de jumătate de oră, cât durează cu anestezicele folosite până acum. Odată cu folosirea acestui anestezic de majoritatea spitalelor, pacienţii operaţi îşi vor putea reveni mai repede din anestezie, fără multe dintre efectele secundare ale anestezicelor obişnuite, cum ar fi greaţa, ameţelile, durerile de cap şi chiar complicaţii cardiace. Astfel, fluxul de pacienţi din secţiile de terapie intermediară va funcţiona normal şi nu vor fi aglomerări.


Intră acum și în grupul de