Recoltă bogată de șoferi băuți, amenzi și permise reținute după o acțiune a polițiștilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, miercuri, o acțiune pe linia prevenirii și combaterii accidentelor de circulație.

Potrivit IPJ Suceava, au fost testați cu aparatul etilotest 129 de conducători auto. Prin urmare, polițiștii au constatat două infracțiuni și au aplicat 99 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 48.705 lei.

Polițiștii au mai reținut 13 permise de conducere dintre care patru pentru alcool, șase pentru viteză și trei pentru depășiri neregulamentare și au retras opt certificate de înmatriculare, dintre care trei pentru lipsa inspecției tehnice periodice (ITP) și cinci pentru ale cauze.

În cadrul acțiunii au mai fost ridicate trei plăcuțe de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice (ITP).

Precum am menționat, polițiștii au identificat mai mulți șoferi băuți. Tocmai trei dintre ei au fost prinși pe străzile orașul Vicovu de Sus. Este vorba despre un tânăr de 22 de ani și doi bărbați de 31 și 39 de ani.

Tânărul avea o alcoolemie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar celălat conducător auto avea o alcoolemie de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost surprins rulând cu 106 km/h în localitate. Ambii conducători auto a fost sancționați contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permiselor de conducere în vederea suspendării.

Încă un șofer băut a fost prins pe DJ 209G din aceeași localitate. Acesta avea o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de