Un pieton a murit, iar altul a ajuns la spital după ce un tânăr de 17 ani i-a acroșat cu mașina, în apropierea localității Vicovu de Jos


Intră acum și în grupul de

O femeie de 51 de ani și-a pierdut viața, iar un bărbat de 88 de ani a ajuns la spital după ce au fost loviți de o mașină scăpată de sub control.

La volanul autoturismului se afla un tânăr de 17 ani, care conducea cu viteză un Mercedes pe drumul de exploatație agricolă „Crivețe”, în afara localității Vicovu de Jos. Acesta nu are permis și a fugit de la fața locului.

Imagine ilustrativă

Accidentul a avut loc luni, în jurul orei 15:00. Atât tânărul din comuna Voitinel, cât și cei doi pietoni se deplasau pe drumul menționat, având aceeași direcție de mers, respectiv spre Vicovu de Jos.

La un moment dat, din cauza faptului că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, a revenit pe carosabil unde i-a acroșat pe cei doi, apoi s-a răsturnat în afara carosabilului, pe partea stângă a direcției de mers.

În urma impactului, femeia a murit pe loc, iar bărbatul a fost transportat la spital cu vătămarea corporală ușoară. Medicii l-au diagnosticat cu o „contuzie umăr drept, contuzie dorso-lombară, contuzie genunchi stâng, TCC și plagă arcadă sprânceana stângă”.

De asemenea, după accident, tânărul a abandonat autoturismul și a părăsit locul accidentului fiind identificat ulterior la domiciliu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Totodată, întrucât prezenta leziuni s-a solicitat un echipaj de ambulanță care l-a preluat și transportat la Spitalul mun. Rădăuți unde i s-a stabilit următorul diagnostic: „plagă antebraț stâng, TCC, contuzie umăr bilateral”.

Ulterior a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde i s-a preluat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cel în cauză nu posedă permis de conducere.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de