Într-o singură zi două persoane au fost accidentate pe treceri pentru pietoni, la Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de marți, în județul Suceava, au fost înregistrate două cazuri în care pietonii au fost acroșați în timp ce traversau regulamentar strada.

Primul caz a avut loc în jurul orei 09:10, la Câmpulung Moldovenesc. O localnică de 65 de ani, angajată în traversarea regulamentară a străzii Calea Transilvaniei, pe trecerea de pietoni, a fost accidentată de o mașină condusă de o femeie de 70 de ani din com. Bălţăteşti. Cea din urmă nu a acordat prioritate de trecere pietonului.

În urma impactului, victima a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Municipal Câmpulung – Moldovenesc, fără a rămâne internată.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-a fost recoltată o probă biologică de sânge.

S-a întocmit dosar penal  cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

În celălalt caz, o tânără de 19 ani din com. Vulturești, angajată în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată în mod corespunzător a fost accidentată de un autoturism condus de o altă tânără de 19 ani, din com. Baia.

Accidentul a avut loc în jurul orei 19:45, pe str. 13 Decembrie din Fălticeni, din direcția str. Unirii către str. Sucevei.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a ăietonului, care  a fost transportat cu ambulanța la Spitalul mun. Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul ,,contuzie gleznă dreapta” .

Conducătorul auto și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și li s-au recoltat probe biologice de sânge.          

Din primele verificări vinovat de producerea accidentului se face  conducătorul auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonului angajat în traversarea străzii pe trecere pentru pietoni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de