Ziua Națională a Comemorării Holocaustului a fost marcată la Cajvana


Intră acum și în grupul de

Ziua Națională a Comemorării Holocaustului a fost marcată în data de 9 octombrie și la Liceul Tehnologic  “Ștefan cel Mare” , Cajvana.

Directorii liceului, profesorii de istorie, Robu Nicolae, respectiv Ciotu Iulian, precum și profesoara Ureche Casandra, au organizat cu acest prilej activități pe această temă, prezentând materiale informative despre holocaustul organizat de naziști.

În deschiderea activității, cei prezenți au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor care au pierit datorită politicii fasciste de discriminare rasială, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urmărind apoi o scurtă evocare a profesorilor  Robu Nicolae și Ciotu Iulian a momentelor importante ale acţiunilor întreprinse de statul german împotriva populaţiei evreieşti.

Elevii au fost apoi invitați să participe la un program special dedicat acestei pete negre a istoriei umanităţii, urmărind prezentările ppt intitulate “Holocaust”, “Istoria Holocaustului”, “Holocaustul în România”,  realizate de elevi ai clasei a XI-a A, coordonați de domnul director Robu Nicolae, proiecte realizate de către elevii clasei a X-a A sub îndrumarea profesoarei Ureche Casandra, precum și un colaj de fotografii despre viaţa copiilor în cel de-al doilea război mondial. Cei prezenți au fost foarte impresionați de tratamentul inuman la care au fost supuse victimele regimului criminal nazist.

Activitatea desfășurată în cabinetul de istorie al liceului s-a încheiat cu vizionarea filmului “Pianistul”

“Vorbim despre Holocaust pentru a cunoaşte istoria acestuia, dar mai ales pentru a înţelege că pentru binele prezent şi viitor avem datoria, să cultivăm în fiecare din noi, dar şi în jurul nostru, valori ca respectul şi toleranţa, să ne ferim de prejudecăţi şi stereotipii, fiind normal sa respectăm religia şi modul de viaţă ale fiecăruia” a concluzionat domnul Robu Nicolae, directorul coordonator al liceului Tehnologic Cajvana.

De asemenea, “avem responsabilitatea să ne amintim de Holocaust pentru a comemora victimele, pentru a condamna şi a respinge o ideologie ucigaşă şi rasistă și, nu în ultimul rând, pentru a cinsti persoanele care şi-au păstrat umanitatea, într-un timp al antiumanităţii”, au declarat organizatorii.

Prof.înv.primar Seserman Lidia-Loredana


Intră acum și în grupul de