Un tânăr din Ulma a furat un autoturism mințind proprietara că vrea să-l cumpere, iar apoi a fugit în trafic de polițiști. Tânărul a fost găsit ascuns într-un beci


Intră acum și în grupul de

O femeie din Rădăuți s-a trezit cu autoturismul sustras după ce un tânăr din Ulma s-a arătat interesat să-i cumpere mașina, însă în loc de asta, s-a urcat în vehiculul și a fugit.

Potrivit IPJ Suceava, evenimentele s-au derulat în acest weekend.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că femeia s-a întâlnit în municipiul Rădăuți cu tânărul de 24 de ani interesat să-i cumpere autoturismul și s-a deplasat cu acesta până în satul Nisipitu, unde, tânărul a intrat într-o curte și a revenit, ocazie cu care, profitând de neatenția proprietarei coborâtă din vehicul, s-a urcat la volan și a plecat.

Ulterior, în jurul orei 09.00, polițiștii au identificat autoturismul circulând pe drumul forestier Tinosu de pe raza comunei Ulma, însă, conducătorul auto, la vederea autospecialei de poliție a întors brusc și a pornit în trombă, motiv pentru care, s-a procedat  la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ patru km pe mai multe drumuri forestiere, autoturismul fiind identificat abandonat și asigurat.

Desfășurând activități specifice de căutare și scotocire, tânărul a fost identificat de polițiști ascuns în beciul unui depozit de prelucrare a materialului lemnos din comuna Ulma, asupra acestuia fiind găsită cheia de la autoturismul sustras.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „furt în scop de folosință” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Sursa citată preciează că autoturismul, în valoare de circa 2.000 de euro, a fost restituit proprietarei. 


Intră acum și în grupul de