FOTO // Amendă de 7000 lei pentru un bărbat prins cu țigări de contrabandă în PTF Siret

Polițiștii de frontieră au descoperit, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, un bărbat care a încercat să treacă frontiera de stat având sute de pachete de țigări ascunse în autoturism.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar şef Ilie Poroch Serițan, în data de 16 octombrie, în jurul orei 00.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român L.V., în vârstă de 59 ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în rezervorul autoturismului, cantitatea de 580 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 870 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.