Directorul Spitalului Rădăuţi, demis și repus în funcție la interval de trei zile


Intră acum și în grupul de

Demis printr-un ordin al ministrului Sănătății, la mijlocul lunii mai, după trei zile juristul Dorin Robu a fost numit cu titlu interimar, până la organizarea unui nou concurs, managerul general al Spitalului Municipal Rădăuţi în baza altui ordin semnat de același ministrul al Sănătăţii.

La începutul lui mai, Dorin Robu a fost destituit din funcţie pe motiv că nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu, dar conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, cea care este abilitată în a face propunerile de numire a noilor manageri de spital, ce trebuie să-i înlocuiască pe cei ale căror contracte au încetat în urma rezultatelor evaluării activităţii, l-a nominalizat tot pe Dorin Robu. De altfel, la aflarea rezultatelor și a motivelor destituirii, șeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu a anunțat că tot pe Dorin Robu îl va propune.

„Sunt mulţumit de activitatea desfăşurată de Dorin Robu. A fost demis pentru că a tratat mai mulţi bolnavi decât prevedea contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, lucru ce mi se pare incorect întrucât bolnavii vin la spital atunci când se îmbolnăvesc şi nu după cum s-a negociat cu CAS. Este un manager bun şi consider că şi-a făcut datoria. El nu poate să ţină bolnavii la poartă şi să-i lase să moară, fiindcă a depăşit cifra contractată. Într-o lună poate să aibă 1.000 de pacienţi, iar în alta numai 500. Nu a avut datorii la sfârşitul anului, mâncarea a fost bună, s-au făcut investiţii, iar pacienţii au fost mulţumiţi. În plus, la Spitalul Rădăuţi, s-a reabilitat morga cu resurse proprii deşi banii trebuiau asiguraţi de primărie. Celălalt motiv pentru care a fost depunctat, respectiv faptul că a cerut mai târziu renegocierea indicatorilor, nu mi se pare o problemă gravă”, şi-a motivat decizia directorul DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Lăzăreanu a ținut să precizeze că este de apreciat modul în care directorul Robu și-a desfășurat activitatea. ”Nu e o vină profesională. Faci internări mai multe, acest lucru determină costuri mai multe. Nu e un criteriu pentru a fi demis. Faptul că cheltui bani pentru un tratament de calitate ar trebui apreciat, nu este un motiv de demitere”, a punctat șeful DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de