Elevii din Plopeni au strâns 40 de saci menajeri de deşeuri


Intră acum și în grupul de

Elevii claselor a II-a B, a IV-a A şi a VII-a B de la Şcoala cu clasele I-VIII Plopeni au întreprins o acţiune de ecologizare a malurilor râului care trece prin localitatea Plopeni. Primăria oraşului Salcea le-a pus la dispoziţie elevilor saci menajeri şi mănuşi de protecţie pentru ca strângerea gunoaielor să se realizeze în bune condiţii.

Înainte de acţiunea propriu-zisă, cadrele didactice împreună cu elevii au desfăşurat campania de informare cu genericul „Ia-ţi deşeurile acasă!”, au distribuit pliante informaţionale, au discutat cu părinţii şi colegii despre impactul negativ al deşeurilor asupra mediului înconjurător, asupra sănătăţii populaţiei şi au pus în scenă o piesă de teatru cu tema “S.O.S. Natura!”.

Prin aceasta acţiune elevii au vrut să transmită tuturor mesajul: Natura înseamnă viaţa. „Respectă natura, respectă viaţa! Fiecare dintre noi poate contribui la prevenirea acumulării de stocuri imense de deşeuri prin neintroducerea materialelor nereciclabile şi nereutilizabile în mediu. Menţine curăţenia şi fă curat după orice activitate de producţie, instruire, educaţie, recreare etc. Împreună putem schimba lumea !” este deviza copiilor din Plopeni.

În urma acestei campanii de curăţare a malurilor râului Suceava, elevii au strâns 40 de saci menajeri de deşeuri. Copiii şi-au manifestat dorinţa ca aceste activităţi de colectare a deşeurilor să se facă periodic, astfel încât populaţia localităţii să conştientizeze pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătate aruncarea iresponsabilă a gunoaielor în mediul natural.


Intră acum și în grupul de