Polițiștii au efectuat o acțiune pe linia prevenirii delincvenței juvenile și a depistării persoanelor cu ședere nelegală în comuna Șcheia. Au fost identificate trei cazuri de neglijență în familie


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni, în colaborare cu lucrători din cadrul Primăriei Comunei Șcheia și DGASPC Suceava au desfășurat, pe raza comunei Șcheia, o acțiune pe linia prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor, a depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce nu-și justifică legal prezența și/sau urmărite în temeiul legii,  dar și pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, arată un comunicat de presă al IPJ Suceava.

Astfel, în data de 15 octombrie, au fost legitimate 105 persoane, s-a asigurat consilierea a 7 persoane și au fost atenționate verbal 11 persoane. Polițiștii au mai controlat trei autovehicule și au  aplicat o sancțiune contravențională privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

De asemenea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Primăriei Comunei Șcheia–Autoritatea Tutelară, precum și a lucrătorilor din cadrul DGASPC Suceava, au fost efectuate verificări la 14 familii în scopul prevenirii delicvenței juvenile și victimizării minorilor, ocazie cu care au fost identificate trei cazuri de neglijență în familie, iar în funcție de datele obținute în urma monitorizării acestora urmează a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unor măsuri de protecție pentru copii. Totodată, au fost efectuate verificări la locuințele a patru minori care se află sub control judiciar și la locuințele a trei persoane care anterior au plecat voluntar de la domiciliu.


Intră acum și în grupul de