Doi pietoni au fost răniți în timp ce traversau regulamentar strada, la Suceava și Rădăuți


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de joi au avut loc două cazuri în care pietonii, care traversau regulamentar strada, au fost acroșați de șoferi imprudenți.

Un astfel de caz a avut loc în municipiul Suceava. Astfel, în jurul orelor 15:40, un copil de 11 ani a fost acroșat în timp ce era angajat în traversare pe marcajul pietonal a bld. George Enescu.

Copilul a fost lovit de un autoturism condus de o suceveancă de 19 ani, care trebuia să-i acorde prioritate de trecere.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Suceava. 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, o femeie de 63 de ani din Siret a fost acroșată pe o trecere pentru pietoni din Rădăuți.

O conducătoare auto de 58 de ani, ajungând la trecerea pentru pietoni situată la colțul intersecției cu str. Gării, a virat dreapta pe str. Gării și a acroșat cu partea stânga față a autoturismului pietonul, care traversa strada regulamentar pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a femeii.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest acesta indicând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condusă la Spitalul municipal Rădăuți, unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.     

În ambele cazuri au întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”. 


Intră acum și în grupul de