CAS Suceava dă undă verde includerii Spitalului Județean de Urgență Suceava în Programul național de boli cardiovasculare


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava a avizat favorabil chestionarul de evaluare și îndeplinirea criteriilor în vederea includerii Spitalului Județean de Urgență Suceava în Programul național de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană (montare de stent la pacienții cronici) și a transmis Casei Naționale de Asigurări de Sănătate o solicitare de includere a unității sanitare în acest program.

Potrivit Președintelui Director General al CAS Suceava, Dr. Claudiu Cobuz, ca urmare a acestui demers, în Monitorul Oficial nr. 833/14.10.2019 a fost publicat Ordinul Președintelui CNAS nr. 898 din 7 octombrie 2019 care prevede nominalizarea Spitalului Județean de Urgență Suceava în Programul național de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană.

Astfel, CAS a înștiințat Spitalul Județean Suceava referitor la aceste prevederi legale, urmând ca în momentul alocării bugetului să fie încheiat un act adițional pentru furnizarea serviciilor medicale.

Potrivit sursei citate, CAS Suceava urmărește asigurarea accesului cetățenilor din județ la servicii medicale care acoperă toată patologia, inclusiv cazurile complicate. Astfel, luna aceasta, CAS a suplimentat bugetul alocat Spitalului Județean Suceava cu suma de 282 mii lei.

Această sumă, acordată pentru prima dată, reprezintă complexitatea suplimentara a cazurilor tratate în secția de terapie intensivă, unitatea sanitară îndeplinind criteriile prevăzute de legislația în vigoare pentru a obține acest buget suplimentar.În calitate de administrator al bugetului Fondului National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate CAS Suceava face toate demersurile pentru ca asigurații județului Suceava să beneficieze de servicii medicale performante și de o bună calitate, mai arată comunicatul CAS Suceava.           


Intră acum și în grupul de