Poliția Suceava: 13 șoferi au rămas fără permise în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din județul Suceava

În cursul zilei de 17 octombrie, Poliția Română, prin Direcția de Poliției Transporturi, a desfășurat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea evenimentelor produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, timp de șase ore, peste 1.500 de polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au acționat, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor.

La nivelul județului Suceava au acționat 46 de polițiști dintre care 16 din cadrul Serviciului Transporturi, 24 de polițiști rutieri și șase polițiști de ordine publică.

Au fost monitorizate 37 de treceri la calea ferată din care 19 semnalizate cu indicatoare rutiere și 18 cu sisteme automate.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost aplicate 97 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 37.000 lei. Totodată, polițiștii suceveni au controlat 146 de vehicule și au fost reținute 13 permise de conducere. De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare.

De exemplu, în perioada menționată, în jurul orelor 17:47, polițiștii au depistat pe raza localității Hancea, com. Verești, în zona pasajului de trecere peste cale ferata din localitate, pe un bărbat de 45 de ani din sat Cotu Dobei, com. Fantanele în timp ce conducea autoturismul, fară a poseda permis de conducere. Prin urmare, bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii au identificat un șofer de 52 ani, din com. Dumbrăbeni, care a condus autobuzul pe DC 65 Dumbrăveni și nu a oprit la calea ferată fără bariere în momentul în care se apropia trenul de marfă. A fost sancționat contravențional cu amendă de 2.900 lei și i s-a reținut permisul de conducere.